MENI
5.6.2013.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Бећировић разговарао са Високим представником у БиХ Valentinom Inckom


Данас је у Сарајеву предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Денис Бећировић разговарао са Високим представником за Босну и Херцеговину др Valentinom Inckom.

Том приликом, предсједавајући Представничког дома упознао је Високог представника са тренутним активностима у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине значајним за наставак процеса приближавања Босне и Херцеговине евроатлантским интеграцијама. Посебно је нагласио намјеру да се у што скоријем року у парламентарној процедури оконча рад на до сада достављеним амандманима на Устав Босне и Херцеговине како би се олакшао процес коначне примјене пресуде Европског суда за људска права у случају Сејдић и Финци против БиХ.

Данас је такођер било говора о потреби брзог рјешавања проблема Мостара, јединственог матичног броја грађана као и актуелном стању у Федерацији Босне и Херцеговине.

Саговорници су се данас, између осталог, сложили да је потребно учинити додатне напоре како би се у Босни и Херцеговини креирао повољнији економски и политички амбијент за реформе и пут према Европској унији. Истакнуто је да политика договора у институцијама система нема алтернативу и да је у наредном периоду потребно убрзаним темпом правити значајније искораке на стварању позитивнијег политичког и економског амбијента у Босни и Херцеговини. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу