MENI
19.6.2013

U Sarajevu održana 55. sjednica Kolegija Predstavničkog doma


U kabinetu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića, danas je održana 55. sjednica Kolegija Predstavničkog doma kojoj su pored dr. Bećirovića prisustvovali zamjenici predsjedavajućeg dr. Milorad Živković i dr. Božo Ljubić.

Na sjednici je odlučeno da se poslanicima u Predstavničkom domu dostave Informacija o preduzetim mjerama i aktivnostima policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i policijskih službenika drugih policijskih agencija u BiH na osiguranju objekata institucija BiH na dan 5 - 7.6.2013. godine prilikom održavanja nenajavljenih protesta građana i Informacija o sigurnosti rada institucija BiH, koje je sačinila Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kolegij Predstavničkog doma preporučio je da se u nastavku sjednice Kolegija doma u proširenom sastavu usvoji zaključak, kojim se sugerira svim predlagačima prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju da povuku prijedloge zakona koje su dostavili 6.6.2013. godine i da se zaduži Vijeće ministara BiH da u najkraćem roku u parlamentarnu proceduru uputi usaglašen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Termini nastavka prekinute sjednice Proširenog kolegija Predstavničkog doma (koji čine predsjedavajući doma, njegova dva zamjenika i predsjedavajući klubova poslanika) i 49. sjednice Predstavničkog doma danas nisu utvrđeni zbog nepostojanja konsenzusa. Međutim, dogovoreno je da će o tome narednih dana biti nastavljene intenzivne konsultacije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću