MENI
5.7.2013

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH na 15. Interparlamentarnom sastanku Evropski parlament - Parlamentarna skupština BiH


Predsjedavajući Halid Genjac, zamjenica predsjedavajućeg Vesna Krstović-Spremo i članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mehmed Bradarić, Lazar Prodanović i Stjepan Krešić učestvovat će na 15. interparlamentarnom sastanku Evropski parlament – Parlamentarna skupština BiH, koji će se održati u Bruxellesu 8. i 9. jula 2013. godine.

Dvodnevno zasjedanje 15. interparlamentarnog sastanka će se odvijati kroz dvije sesije, tokom koji će delegacija visokog predstavnika za vanjske poslove i sigurnosnu politiku (FASP) Evropske komisije razgovarati sa članovima Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH i predstavnicima Vijeća ministara BiH .

Također, u okviru sesija, predsjedavajućeg Halid Genjac će prisutnima govoriti na temu „Ustavne reforme na nivou BiH i entiteta“, zamjenica predsjedavajućeg Vesna Krstović-Spremo na temu „Proces pomirenja u zemlji i regionu“, član Stjepan Krešić će prezentirati temu „Poljoprivreda i regionalni razvoj - trenutno stanje i izgledi za budućnost“, Mehmed Bradarić temu „Perspektive mladih i demografske promjene“, a Lazar Prodanović temu „ Ekonomski razvoj“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću