MENI
5.7.2013

Poslanica Milica Marković učestvovala na sastanku predsjednika i članova odbora za vanjske poslove Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine


U borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala mora djelovati cijelo društvo jer korupcija i organizirani kriminal ugrožava napredak zemalja regiona, istaknuto je na sastanku predsjednika i članova odbora za vanjske poslove Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji je danas održan u Beogradu.

Također, na konferenciji na kojoj Parlamentarnu skupštinu BiH predstavlja članica Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Milica Marković istaknuto je da je zemljama regije primjer trebaju biti koraci koje je u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala poduzimala Republika Hrvatska, Između ostalog, zaključeno je i da parlamenti i dalje trebaju jačati svoju ulogu u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, posebno na polju mnogih novih oblika korupcije koji utječu na razvoj društva.

Učesnicima je danas prezentirana Nacionalna strategija i Akcijski plan Republike Srbije u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, a razgovarano je i o položaju žena u parlamentima. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću