MENI
23.7.2013

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na 46. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, čiji je predlagač poslanica Nermina Zaimović – Uzunović.

Podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Komisija je podržala Prijedlog uputstva o metodologiji izrade izvještaja o radu komisija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, čiji je podnosilac Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Primljena je k znanju Informacija Ureda sekretara Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma sa regionalnog sastanka „Regionalna mreža pravosudnih politika" koji je održan u Bečićima- Pržno, Crna Gora od 2. do 3. 7. 2013., te Nacrt dnevnog reda za Stručno savjetovanje o izbornom zakonodavstvu “Status izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini izborna administracija, kandidatske liste i mandati”. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću