MENI
23.7.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije


"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović danas je u Sarajevu primio u oproštajnu posjetu ambasadorom Republike Slovenije Andreja Grassellija.

Predsjedavajući Bećirović i ambasador Grasselli ocijenili su da Bosna i Hercegovina i Slovenija imaju vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose, neopterećene otvorenim pitanjima, te da se saradnja dvaju zemalja na brojnim bilateralnim i multilateralnim područjima uspješno odvija.

Razmijenjene su informacije i mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, evropskim i euroatlantskim integracijama BiH, a razgovarano je i o mogućnostima za unapređenje ekonomskih odnosa naše dvije zemlje.

Predsjedavajući dr. Bećirović zahvalio je ambasadoru Grasselliju na doprinosu da se bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije unaprijede i podignu na viši nivo." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Bećirovića. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću