MENI
29.8.2013

Održana 38. sjednica Komisije za vanjske poslove

 
Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je na svojoj 38. sjednici dala pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Rumunije; Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Norveške o realiziranju projekta Javne službe za tržište nekretnina i evropske integracije; Memoranduma o razumijevanju u vezi sa sprovođenjem Programa dostojanstvenog rada za Bosnu i Hercegovinu 2012-2015. između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Međunarodne organizacije rada; kao i Sporazuma o kreditu, finansiranju i projektu između KfW, Frankfurt na Majni (zajmodavac) i Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora BiH (zajmoprimac) i Republike Srpske, koju zastupa Ministarstvo finansija Republike Srpske i Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) (Agencija za izvršenje projekta) za 10.000.000 eura – Sanacija HE Trebinje 1, Faza III.

Komisija nije dala pozitivno mišljenje o saglasnosti za ratifikaciju Okvirnog sporazuma o kreditu između Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Vijeća Evrope.
Verificirani su zaključi sa trećeg sastanka komisija/odbora za vanjske poslove BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, održanog 5. 7. 2013. godine u Beogradu.

Komisija je primila k znanju Informaciju o parlamentarnim izborima u Albaniji, te Analizu stanja u AR Egipat sa preporukama za stavove BiH, čiji je sačinilac Ministarstvo vanjskih poslova BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću