MENI
9.9.2013

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetili Terenski ured Granične policije BiH „Jug“


Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH boravila je danas u radnoj posjeti Terenskom uredu Granične policije BiH „Jug“, sa sjedištem u Čapljini, a u sklopu toga obišla i granične prijelaze „Doljani“ i „Bijača“.

Delegaciju Zajedničke komisije koju su činili predsjedavajuća Dušanka Majkić, druga zamjenica predsjedavajuće Borjana Krišto te članovi Komisije Beriz Belkić, Borislav Bojić, Mehmed Bradarić i Krunoslav Vrdoljak primilo je rukovodstvo Granične policije BiH, sa direktorom Vinkom Dumančićem na čelu, te rukovodstvo Terenskog ureda „Jug“, koje je predvodio načelnik ovog Ureda Robert Perić.

Tokom sastanka, razgovarano je o stanju na bosanskohercegovačkoj granici i o izazovima koji se nalaze pred Graničnom policijom BiH na kontroli graničnog pojasa. Također, razmijenjeni su stavovi o prekograničnoj saradnji Granične policije BiH sa susjednim državama.

Po okončanju sastanka, Zajednička komisija obišla je granični prijelaz „Doljani“ i zajednički kontaktni centar Granične policije BiH i Granične policije Republike Hrvatske, koji je stacioniran na graničnom prijelazu „Bijača“. Tom prilikom, članovi Komisije informirani su o visokom nivou međusobne saradnje pripadnika graničnih policija dvije države, kao i stvaranju usvjeta za dodatno unapređenje njihovog zajedničkog djelovanja na sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta.
Inače, posjeta je realizirana uz podršku Misije OSCE-a u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću