MENI
9.7.2020.

Одржана 7. хитна сједница Представничког дома

На 7. хитној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) на усаглашавање Колегијуму Дома усљед недостатка ентитетске већине упућен је, по скраћеном поступку и у првом читању, Приједлог закона о Буџету институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза Босне и Херцеговине за 2020. годину, чији је предлагач Предсједништво Босне и Херцеговине.

Представнички дом усвојио је закључак којим се Министарство финансија и трезора у Савјету министара БиХ задужује да мјесечно доставља извјештај Представничком дому ПСБиХ о утрошку и намјени буџетске резерве намијењене за санирање економске штете у износу од 27.180.000 конвертибилних марака.

Ради недостатка ентитетске већине, на усаглашавање Колегијуму Дома упућен је приједлог закључка посланика Аиде Баручије, Јасмина Емрића, Мирјане Маринковић – Лепић и Дамира Арнаута, којим се Савјет министара БиХ задужује да све раније усвојене одлуке у 2020. години о новом запошљавању стави ван снаге, те да се свако ново запошљавање врши само у случају да је исто неопходно за функционисање институције која подноси образложен и поткријепљен захтјев Савјету министара БиХ. (крај)

 

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу