MENI
9.7.2020.

Održana 7. hitna sjednica Zastupničkog doma

Na 7. hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na usuglašavanje Kolegiju Doma usljed nedostatka entitetske većine upućen je, po skraćenom postupku i u prvom čitanju, Prijedlog zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, čiji je predlagatelj Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Zastupnički dom usvojio je zaključak kojim se Ministarstvo financija i trezora u Vijeću ministara BiH zadužuje da mjesečno dostavlja izvješće Zastupničkom domu PSBiH o utrošku i namjeni proračunske pričuve namijenjene za saniranje ekonomske štete u iznosu od 27.180.000 konvertibilnih maraka.

Radi nedostatka entitetske većine, na usuglašavanje Kolegiju Doma upućen je prijedlog zaključka zastupnika Aide Baručije, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković – Lepić i Damira Arnauta, kojim se Vijeće ministara BiH zadužuje da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je isto neophodno za funkcioniranje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Vijeću ministara BiH. (kraj)

 

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću