MENI
9.7.2020

Održana 7. hitna sjednica Predstavničkog doma

Na 7. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na usaglašavanje Kolegiju Doma usljed nedostatka entitetske većine upućen je, po skraćenom postupku i u prvom čitanju, Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Predstavnički dom usvojio je zaključak kojim se Ministarstvo finansija i trezora u Vijeću ministara BiH zadužuje da mjesečno dostavlja izvještaj Predstavničkom domu PSBiH o utrošku i namjeni budžetske rezerve namijenjene za saniranje ekonomske štete u iznosu od 27.180.000 konvertibilnih maraka.

Radi nedostatka entitetske većine, na usaglašavanje Kolegiju Doma upućen je prijedlog zaključka poslanika Aide Baručije, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković – Lepić i Damira Arnauta, kojim se Vijeće ministara BiH zadužuje da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je isto neophodno za funkcioniranje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Vijeću ministara BiH. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću