MENI
4.10.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Slovačke u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Slovačke u Bosni i Hercegovini Jana Pšenicu.

Predsjedavajući Bećirović je zaželio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu ambasadoru Pšenici uspjeh u njegovom budućem radu i izrazio uvjerenje da će on, kao dobar poznavalac situacije u našoj zemlji, na najbolji način raditi na unapređenju odnosa naše dvije zemlje.

Tokom razgovora, dr. Bećirović je posebno naglasio značaj unapređenja i daljnjeg razvoja ekonomske saradnje BiH i Slovačke, a istakao je da je jednako važna podrška našoj zemlji u procesu približavanja BiH euroatlantskim asocijacijama, naročito kroz aktivniju saradnju stručnjaka u okviru Višegradske grupe i realizaciju ideje o osnivanju stalne baze Višegradske grupe stručnjaka za pregovore o pristupanju EU.

Ambasador Pšenica zahvalio se dr. Bećiroviću za dobrodošlicu i istakao opredijeljenost svoje zemlje za unapređenje odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na svim poljima te za bezrezervnu podršku BiH na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću