MENI
8.10.2013

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić učestvuje na 6. Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana


U Budimpešti se održava 6. Konferencija predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana, na kojoj Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine predstavljaju predsjedavajući Doma naroda mr. Ognjen Tadić i sekretar Doma naroda Marin Vukoja a prisustvuje joj i ambasador BiH u Mađarskoj Željko Janjetović.

U okviru rasprave o evropskim integracijama, učesnicima skupa obratio se i predsjedavajući Tadić koji je rekao da se BiH nalazi u srcu regiona i zemlje regije znaju koliko se radi po pitanju evropskih integracija u BiH. Ne postoji, dodao je on, ni jedna politička partija koja se protivi ulasku u Evropsku uniju. BiH je na tzv. evropskom putu imala dosta lutanja i zloupotreba.

- Zloupotrebama evropske ideje pokušala se isprovocirati promjena Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ta teza je oborena i danas imamo jasan stav o tome da Republika Srpske i Federacija BiH nose preko 70% posla na putu ka Evropskoj uniji. U tom smislu traži se rješenje u koordinaciji među entitetima, na nivoima izvršne i zakonodavne vlasti, i može se konstatovati da su pitanja iskristalisana oko toga kako implementirati rješenja imajući u vidu konsenzus kao elementarni princip saradnje.- rekao je gospodin Tadić i pozdravio to što su na ovu konferenciju pozvani da učestvuju i predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske i Parlamenta Feredacije BiH.

Na marginama Konferencije, predsjedavajući Ognjen Tadić imat će bilateralne radne susrete sa predsjednikom Parlamenta Mađarske, a nakon toga i sa potpredsjednikom Parlamenta Crne Gore, te predsjednikom Parlamenta Albanije. U drugom dijelu današnje Konferencije predsjedavajući Doma naroda mr. Ognjen Tadić izlagat će na temu: „Sigurnosne politike“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću