MENI
11.10.2013

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije na Regionalnoj konferenciji o efektivnom monitoringu i parlamentarnom nadzoru IPA fondova


U organizaciji Vestminster fondacije za demokratiju i mreže parlamentarnih komisija za ekonomiju, finansije i evropske integracije na Zapadnom Balkanu, u Ohridu se 12. i 13. oktobra održava Regionalna konferencija o efektivnom monitoringu i parlamentarnom nadzoru IPA fondova.

Učesnicima Konferencije bit će prezentirani studijski slučajevi zemalja Zapadnog Balkana u vezi sa parlamentarnim nadzorom nad IPA fondovima i sredstvima, kao i efektivni instrumenti za parlamentarni nadzor i monitoring vladinih programa za finansiranje, te priručnik i alati za nadzor nad IPA namjenjen poslanicima parlamenata Zapadnog Balkana. Također, bit će razgovarano i o izazovima oko korištenja, apsorpcije i nadzora fondova IPA, te sa ulogama parlamentarnih komisija za evropske integracije i osoblja parlamenta u IPA monitoringu i nadzoru.

Inače, u radu ove Konferencije u ime Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će i delegacija Zajedničke komisije za evropske integracije, koju čine predsjedavajući Halid Genjac i član Komisije Stjepan Krešić (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću