MENI
4.11.2013

Održana 34. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na održanoj 34. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za narednu sjednicu odgođeno je izjašnjavanje o usaglašenosti s Ustavom i pravnim sistemom BiH i načelima Prijedloga zakona o neradnim danima u vrijeme praznika u Bosni i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH jer je zaključeno kako je potrebno da predlagač razmotri pitanje ustavnog osnova za Prijedlog zakona.

Utvrđena je usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, predlagač Vijeće ministra BiH.

Utvrđena je usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o akcizama u BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.

Primljen je k' znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2012. godinu.

U vezi Zahtjeva za autentično tumačenje člana 42a. Krivičnog zakona BiH, podnosilac Asim Mašić, odlučeno je da je podnesen od strane neovlaštenog predlagača.

Primljen je k' znanju Izvještaj o debati ustavnopravnih komisija Parlamentarne skupštine BiH o temi: „Stanje izbornog zakonodavstva BiH: izborna administracija, kandidacijske liste i mandati“, koja je održana 18.09.2013. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću