MENI
8.11.2013

Učešće parlamentarnih komisija u bilateralnoj posjeti Republici Sloveniji


Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH, boravit će od 11. do 13. novembra u bilateralnoj radnoj posjeti institucijama vlasti Republike Slovenije.

Tokom prvog radnog dana predstavnici PS BiH posjetit će Državni zbor Republike Slovenije, gdje će u odvojenim susretima razgovarati sa rukovodstvom i članovima Komisije za odbranu, odnosno Mandatno – izborne Komisije Državnog zbora.

Drugi dan predviđen je za posjetu Ministarstvu odbrane i Vojsci Republike Slovenije, gdje će biti održani sastanci sa rukovodstvom 1. Komande i 10. puka Vojske Republike Slovenije. Također, predstavnicima PS BiH će u okviru sastanka sa predstavnicima Direktorata za odbrambenu politiku biti predstavljena struktura budžeta za odbranu Republike Slovenije.

Posljednji dan radne posjete koja se inače realizira uz podršku Misije OSCE u BiH, planiran je za posjetu Komisiji za sprečavanje korupcije Republike Slovenije, gdje će se delegacija PS BiH sastati sa zamjenikom predsjednika ove Komisije i njegovim saradnicima. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću