MENI
22.2.2019

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Nebojša Radmanović razgovarao sa delegacijom Republike Slovenije

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović primio je danas delegaciju Republike Slovenije, koju su predvodili poslanik u Državnom zboru Republike Slovenije i predsjednik parlamentarne Grupe prijateljstva sa Bosnom i Hercegovinom Marko Koprivc i državni sekretar Ministarstva za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije Martina Vuk.

Gospodin Radmanović tokom sastanka istakao je važnost međuparlamentarne saradnje između dvije zemlje, naglasivši da je ta saradnja i do sada bila dobra, ali da uvijek ima prostora za njeno dalje jačanje i unapređenje.

Gospođa Vuk iskoristila je priliku da Radmanovića upozna sa aktivnostima koje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije provodi u BiH, posebno u dijelu koji se odnosi na rad sa pripadnicima slovenačke manjine i njihovog učenja slovenačkog jezika. S tim u vezi, upozoreno je i na manje probleme s kojima se to Ministarstvo, realizirajući pomenute aktivnosti, suočava u Bosni i Hercegovini.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorica Republike Slovenije u BiH Zorica Bukinac. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću