MENI
19.11.2018.

Tiskan novi broj „Parlamenta“ za razdoblje srpanj – rujan 2018. godine

Novi broj „Parlamenta“, tiskanog biltena Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za razdoblje srpanj – rujan 2018. godine, donosi informaciju o sastanku članova kolegija obaju domova PSBiH sa princom Kraljevine Saudijske Arabije.

U vijesti se navodi da su članovi vodstva parlamentarnih domova izrazili zahvalnost za potporu koju Saudijska Arabija kontinuirano pruža BiH, kao i da su ukazali na činjenicu da dvije zemlje krase vrlo dobri politički odnosi, te da se posebno sadržajnim može ocijeniti komunikacija između državnih parlamenata. Kako je rečeno na sastanku, između dviju zemalja nužna je bolja ekonomska suradnja, a princ Saudijske Arabije obećao je da će se osobno zauzeti da u njegovu zemlju vrlo brzo doputuje izaslanstvo bosanskohercegovačkih gospodarstvenika koji bi predstavili oblasti i moguće projekte za buduće zajedničko poslovanje.

U novom broj „Parlamenta“ objavljena je i vijest da su članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH razgovarali sa izaslanstvom zastupnika u Europskom parlamentu, koje je predvodio potpredsjednik Skupine zastupnika Europske pučke partije (EPP) Andrey Kovatchev. Na sastanku je, navodi se u vijesti, razgovarano o procesu formiranja vlasti u BiH nakon Općih izbora, kao i o tome da vodeći domaći političari ulože dodatne napore kako bi BiH u ovom sazivu Europskog parlamenta i Europske komisije, odnosno do kraja lipnja 2019. godine, dobila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji (EU).

„Parlament“ izvještava i o tome da je zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić u Poljskoj sudjelovao na 28. ekonomskom forumu „Europa Karpata“, kao i o tome da je izaslanstvo PSBiH u Bruxellesu sudjelovalo na međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Dobro upravljanje fondovima EU: funkcija kontrole proračuna Europskog parlamenta“.

U novom broju biltena PSBiH objavljene su i vijesti o aktivnostima drugih parlamentarnih tijela PSBiH, prvenstveno Vijeća nacionalnih manjina BiH. Kako se navodi u tekstovima, Vijeće je od lipnja do rujna ove godine, pored redovitih sjednica, održalo i radni sastanak o iskustvima u radu vijeća nacionalnih manjina u BiH, te posjetilo Vijeće nacionalnih manjina regije Doboj.

Pored aktivnosti radnih tijela PSBiH i sadržaja sjednica PSBiH, u novom broju „Parlamenta“ pisano je i o tome da su tajnici domova PSBiH i službenici Tajništva PSBiH sudjelovali na Sedmoj konferenciji tajnika i tajnica radnih tijela parlamenata i skupština u BiH, čija je tema bila „Suradnja radnih tijela sa civilnim društvom u provođenju parlamentarnog nadzora“. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću