MENI
21.6.2018.

Секретар Заједничке службе Парламентарне скупштине БиХ Кенан Вехабовић учествује на ECPRD-овом семинару у Лондону

Секретар Заједничке службе Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Кенан Вехабовић учествује на ECPRD-овом (European Center for Parliamentary Research and Documentation) семинару, који је данас, у организацији Представничког дома и Дома лордова Британског парламента, почео у Лондону.

Тродневни семинар, на коме учествују представници парламената земаља чланица Европске уније и Савјета Европе, посвећен је парламентарним истраживањима у дигиталном добу.

Учесници семинара размјењују искуства у вези са кориштењем савремених технологија у парламентарним истраживањима, посебно инфографике и визуализације података.

Фокус у расправи на семинару у Лондону биће и на питањима губитка информација, те вођења евиденције парламентарних истраживања. Расправљаће се и о маркетингу и представљању парламентарних истраживања, кориштењу блогова и веб – страница у ту сврху, као и о могућностима кориштења видео – материјала и друштвених мрежа за популаризацију парламентарних истраживања.

На маргинама семинара, секретар Вехабовић састао се са представницима ECPRD-а, с којима је разговарао о могућности да ПСБиХ идуће године буде домаћин научне конференције на тему парламентарних истраживања. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу