MENI
21.6.2018.

Tajnik Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović sudjeluje na ECPRD-ovom seminaru u Londonu

Tajnik Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kenan Vehabović sudjeluje na ECPRD-ovom (European Center for Parliamentary Research and Documentation) seminaru, koji je danas, u organizaciji Zastupničkog doma i Doma lordova Britanskog parlamenta, počeo u Londonu.

Trodnevni seminar, na kome sudjeluju predstavnici parlamenata zemalja članica Europske unije i Vijeća Europe, posvećen je parlamentarnim istraživanjima u digitalnom dobu.

Sudionici seminara razmjenjuju iskustva u svezi sa korištenjem suvremenih tehnologija u parlamentarnim istraživanjima, posebno infografike i vizualizacije podataka.

Fokus u raspravi na seminaru u Londonu bit će i na pitanjima gubitka informacija, te vođenja evidencije parlamentarnih istraživanja. Raspravljat će se i o marketingu i predstavljanju parlamentarnih istraživanja, korištenju blogova i web – stranica u tu svrhu, kao i o mogućnostima korištenja video – materijala i društvenih mreža za popularizaciju parlamentarnih istraživanja.

Na marginama seminara, tajnik Vehabović sastao se sa predstavnicima ECPRD-a, s kojima je razgovarao o mogućnosti da PSBiH iduće godine bude domaćin znanstvene konferencije na temu parlamentarnih istraživanja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću