MENI
14.2.2018.

Изашао нови број „Парламента“ за период октобар – децембар 2017. године

У новом броју „Парламента“, билтена Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) за период октобар – децембар 2017. године, опширно се пише о свечаној церемонији којом је у згради ПСБиХ обиљежен завршетак Twinning light пројекта под називом „Подршка административним структурама за послове интеграција у Европску унију (ЕУ) парламената у БиХ“.

Током свечаности највиши представници руководства оба дома ПСБиХ, те Парламента Федерације БиХ, Народне скупштине Републике Српске и Скупштине Брчко Дистрикта БиХ, потврдили су опредијељеност ових законодавних институција да јачају своју улогу и ефикасност у процесу европских интеграција БиХ, те се обавезали на спровођење раније усвојених акционих планова парламената за претприступни и приступни процес наше земље ЕУ.

Представљено је и прво издање заједничког Билтена о европским интеграцијама парламената у БиХ, чије штампање представља један од резултата проведеног Twinning light пројекта. Како преноси „Парламент“, Twinning light пројекат, којег је реализовала Народна скупштина Мађарске, увод је у наставак подршке ЕУ парламентима у БиХ, која ће, кроз неколико различитих пројеката вриједних четири милиона евра, бити реализована у 2018. години.

У билтену ПСБиХ, којег припрема и уређује Информационо – документациони сектор ПСБиХ, објављени су и извјештаји о учешћу високих делегација ПСБиХ на 8. Конференцији предсједника парламената држава Западног Балкана, која је у октобру 2017. године одржана у Будимпешти, као и на Округлом столу о процесу европских интеграција овог региона, који је у новембру 2017. године одржан у Бриселу.

„Парламент“ опширно пише и о кључним порукама 30. засједања Парламентарне скупштине Франкофоније за регију Европа, којој је 24. и 25. октобра 2017. године домаћин била ПСБиХ.

Извјештава се и о резултатима засједања Представничког дома и Дома народа ПСБиХ, као и о активностима комисија и радних тијела ПСБиХ у периоду од октобра до децембра 2017. године. (крај)

 

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу