MENI
14.2.2018.

Izašao novi broj „Parlamenta“ za razdoblje listopad - prosinac 2017. godine

U novom broju „Parlamenta“, biltena Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za razdoblje listopad - prosinac 2017. godine, opširno se piše o svečanoj ceremoniji kojom je u zgradi PSBiH obilježen završetak Twinning light projekta pod nazivom „Potpora administrativnim strukturama za poslove integracija u Europsku uniju (EU) parlamenata u BiH“.

Tijekom svečanosti najviši predstavnici vodstva obaju domova PSBiH, te Parlamenta Federacije BiH, Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine Brčko Distrikta BiH, potvrdili su opredijeljenost ovih zakonodavnih institucija da jačaju svoju ulogu i učinkovitost u procesu europskih integracija BiH, te se obvezali na provedbu ranije usvojenih akcijskih planova parlamenata za pretpristupni i pristupni proces naše zemlje EU.

Predstavljeno je i prvo izdanje zajedničkog Biltena o europskim integracijama parlamenata u BiH, čije tiskanje predstavlja jedan od rezultata provedenog Twinning light projekta. Kako prenosi „Parlament“, Twinning light projekat, kojeg je realizirala Narodna skupština Mađarske, uvod je u nastavak potpore EU parlamentima u BiH, koja će, kroz nekoliko različitih projekata vrijednih četiri milijuna eura, biti realizirana u 2018. godini.

U biltenu PSBiH, kojeg priprema i uređuje Informacijsko – dokumentacijski sektor PSBiH, objavljena su i izvješća o sudjelovanju visokih izaslanstava PSBiH na 8. Konferenciji predsjednika parlamenata država Zapadnog Balkana, koja je u listopadu 2017. godine održana u Budimpešti, kao i na Okruglom stolu o procesu europskih integracija ovog regiona, koji je u studenom 2017. godine održan u Bruxellesu.  

„Parlament“ opširno piše i o ključnim porukama 30. zasjedanja Parlamentarne skupštine Frankofonije za regiju Europa, kojoj je 24. i 25. listopada 2017. godine domaćin bila PSBiH.

Izvještava se i o rezultatima zasjedanja Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH, kao i o aktivnostima povjerenstava i radnih tijela PSBiH u razdoblju od listopada do prosinca 2017. godine. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću