MENI
17.11.2015

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Strazburu na Svjetskom forumu za demokratiju


Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju čine članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Milica Marković i Saša Magazinović, učestvovat će u radu Svjetskog foruma za demokratiju, koji će se održati od 18. do 20. novembra u Strazburu.

Ovogodišnji Svjetski forum za demokratiju, koji će, u organizaciji Vijeća Evrope, okupiti političke lidere, parlamentarce, aktiviste civilnog društva, mlade i predstavnike medija iz cijelog svijeta, bit će posvećen načinima za uspostavljanje ravnoteže između očuvanja sigurnosti građana i zaštite njihovih prava i sloboda u demokratskim društvima pod prijetnjom nasilnog ekstremizma i terorizma.

Tokom trodnevnog skupa simbolično nazvanog „Sloboda protiv kontrole – za demokratski odgovor“, na kojem će Parlamentarnu skupštinu BiH predstavljati i sekretarka Zajedničke službe PSBiH Aida Koristović, raspravljat će se pravilnom doziranju praćenja građana, o izgradnji povjerenja u podijeljenim društvima, kao i o odgovornosti medija u „dobu terorizma“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću