MENI
6.6.2017

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto razgovarala sa zamjenikom šefa Odsjeka za Zapadni Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova UK Velike Britanije i Sjeverne Irske

"Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas sa zamjenikom šefa Odsjeka za Zapadni Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Peterom Bainbridgeom i ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj. E. Edward Alexander De Poulton Fergusonom.

Tokom razgovora Ferguson je izrazio zabrinutost usporavanjem napretka na euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine te još jednom iskazao predanost u pomoći BiH u provođenju potrebnih reformi.

Također na sastanku je razgovarano i o izmjenama izbornog zakona te predstojećoj sjednici Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini.

Krišto je upoznala delegaciju sa trenutnim stanjem u Bosni i Hercegovini te dosadašnjim i daljim funkcioniranjem Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH." saopćeno je iKabineta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću