MENI
25.5.2017.

Предсједавајући Представничког дома Шефик Џаферовић у оквиру пројекта „Волонтирај – кредитирај“ угостио ученике Бошњачке гимназије у Сарајеву

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБИХ) Шефик Џаферовић угостио је, у оквиру пројекта „Волонтирај – кредитирај“, којег проводи Удружење „Infohouse“ и Програма "Отворени Парламент", ученике Бошњачке гимназије у Сарајеву.

Посјету ученика Бошњачке гимназије највишој државној законодавној институцији организовала је Британска амбасада у Босни и Херцеговини, реализујући Социјални дан, дан када средњошколци у оквиру „Infohous“ – овог пројекта раде у амбасадама, институцијама, градским управама и предузећима широм Босне и Херцеговине.

Предсједавајући Џаферовић упознао је ученике са начином избора посланика и делегата, као и са законодавном процедуром у оба дома ПСБиХ. Током разговора било је ријечи и о проблемима који се тичу школовања, запошљавања и стварања услова за останак младих и школованих кадрова у БиХ.

У оквиру друштвено одговорне акције „Волонтирај – кредитирај“, ученици су обишли зграду ПСБиХ и имали прилику да се упознају са историјатом ове институције. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу