MENI
25.5.2017.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Šefik Džaferović u okviru projekta „Volontiraj – kreditiraj“ ugostio učenike Bošnjačke gimnazije u Sarajevu

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBIH) Šefik Džaferović ugostio je, u okviru projekta „Volontiraj – kreditiraj“, kojeg provodi Udruženje „Infohouse“ i Programa "Otvoreni Parlament", učenike Bošnjačke gimnazije u Sarajevu.

Posjet učenika Bošnjačke gimnazijenajvišoj državnu zakonodavnu instituciju organizovala je Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini, realizujući Socijalni dan, dan kada srednjoškolci u okviru „Infohous“ – ovog projekta rade u veleposlanstvima, institucijama, gradskim upravama i poduzećima širom Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Džaferović upoznao je učenike sa načinom izbora zastupnika i izaslanika, kao i sa zakonodavnom procedurom u oba doma PSBiH. Tijekom razgovora bilo je riječi i o problemima koji se tiču školovanja, zapošljavanja i stvaranja uvjeta za ostanak mladih i školovanih kadrova u BiH.

U okviru društveno odgovorne akcije „Volontiraj – kreditiraj“, učenici su obišli zgradu PSBiH i imali prigodu da se upoznaju sa povješću ove institucije. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću