MENI
8.7.2014

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Dušanka Majkić u posjeti Narodnoj skupštini Srbije i SEESAC - u


Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dušanka Majkić boravila je danas u Beogradu u radnoj posjeti Narodnoj skupštini Republike Srbije i Centru za kontrolu streljačkog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi (SEESAC).

U razgovoru sa predsjedavajućom Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije Marijom Obradović i članicom tog Odbora Dubravkom Filipovski razmijenjena su mišljenja o radu i pozitivnim praksama u funkcioniranju dva parlamentarna odbora.

Tokom susreta razgovaralo se i o unapređenju bilateralne saradnje dva odbora, te o organizaciji i značaju regionalnih susreta, radionica, konferencija i seminara. Također, razmijenjena su mišljenja o mogućnostima regionalnog pristupa u realizaciji programa edukacije za članove odbora, kao i sekretarijata i stručnih službi odbora.

U prijateljskoj i dobrosusjedskoj atmosferi razgovarano je o brojnim temama iz nadležnosti dva odbora, te je ocjenjeno da je neophodno nastaviti sa dosadašnjom izuzetno korisnom praksom godišnjih sastanaka parlamentarnih odbora koji se bave pitanjima odbrane i sigurnosti.

Tokom posjete SEESAC-u gospođa Majkić informirana je o realizaciji projekata tog Centra sa institucijama iz sektora odbrane i sigurnosti u BiH, kao i u regionu jugoistočne Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću