MENI
25.11.2015

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i član Zajedničke komisije Mario Karamatić u Beogradu na Regionalnom parlamentarnom dijalogu o upravljanju migracijama i izbjegličkoj krizi


Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i član Zajedničke komisije Mario Kramatić učestvovat će u radu Regionalnog parlamentarnog dijaloga o upravljanju migracijama, zaštiti izbjeglica i borbi protiv organiziranog kriminala, koji će 26. i 27. novembra biti održan u Beogradu.

Dvodnevni skup u Narodnoj skupštini Srbije okupit će parlamentarce i eksperte iz cijelog regiona s ciljem da se razmijene naučene lekcije u državama Jugoistočne Evrope o izbjegličkoj krizi.

Organizatori skupa u Beogradu naglašavaju da je od suštinske važnosti da se parlamentarci država pogođenih izbjegličkom krizom sastaju, razgovaju i da, blisko sarađujući, dođu do najboljih rješenja i strategija za ublažavanje izbjegličke krize.

Skup u Beogradu bit će održan uz podršku Ženevskog centra za demokratsku kontrolu (DCAF) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću