MENI
4.5.2017

Član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Šemsudin Mehmedović i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović prisustvovali Godišnjoj analizi protivminskih akcija OSBiH

Član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Šemsudin Mehmedović i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović prisustvovali su danas u Derventi, na poziv komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH general – majora Dragana Vukovića, Godišnjoj analizi protivminskih akcija Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Tokom skupa, održanog u kasarni „Zdravko Čelar“, učesnicima su se obratili načelnik Zajedničkog štaba OSBiH general – pukovnik Anto Jeleč, komandant Operativne komande OSBiH general – major Dragan Vuković i zamjenik ministrice odbrane BiH Boris Jerinić. U svojim izlaganjima oni su analizirali učinak protivminskih akcija OSBiH u 2016. godini, istaknuli ostvarene rezultate, probleme u procesu deminiranja, te iznijeli prijedloge rješenja i pravce djelovanja u narednom periodu.

Zajedno sa organizatorima Godišnje analize, Mehmedović i Šiljegović obišli su deminersko radilište, gdje su se uvjerili u sposobnost deminerskih timova OSBiH i obavili razgovor sa deminerima.

Mehmedović i Šiljegović posjetili su i Komandu inžinjerijskog bataljona i skladište vojne opreme i naoružanja OSBiH „Rabić“, gdje su sa vojnicima, podoficirima i oficirima razgovarali o njihovim aktivnostima i uslovima života i rada na ovim lokacijama. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću