MENI
3.5.2017.

Представници комисија за финансије и буџет оба дома Парламентарне скупштине БиХ учествовали у раду Интерпарламентарне конференције о јавним набавкама

Предсједавајућа Комисије за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Љиља Зовко, те предсједавајући Комисије за финансије и буџет Представничког дома ПСБиХ Предраг Кожул и члан Комисије Салко Соколовић учествовали су у раду дводневне Интерпарламентарне конференције о јавним набавкама и улози парламента, чије је засједање данас окончано у згради Европског парламента у Бриселу.

На Конференцији у чијем раду је учешће узело 50 чланова из парламената земаља кандидаткиња за пуноправно чланство у Европској Унији (ЕУ) и земаља претприступница ЕУ, затим представника дипломатско-конзуларних представништава из ових држава, те чланова Европског парламента, Европске комисије и Европског ревизорског суда, током првог радног рада расправљано је о јавним набавкама у ЕУ и вези Европског парламента са овим питањима. У даљем току засједања, учесницима је представљен модел надзора Европског парламента над процесом јавних набавки. Први радни дан Конференције окончан је сесијом о приступу јавним набавкама и основним елементима међународне трговинске размјене.

Посљедњег дана Конференције учесници су дискутовали о промјенама у односима које се у земљама чланицама ЕУ дешавају на пољу борбе против корупције, те о спречавању лошег управљања јавним фондовима у сфери јавних набавки. Дводневна конференција окончана је сесијом о међународној сарадњи у борби против корупције, током које су учесници имали прилику да се упознају са радом Европског уреда за борбу против превара - OLAF. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу