MENI
7.4.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović susreo se sa zamjenikom predsjednika Hrvatskog sabora

Odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske su vrlo dobri, kako na političkom tako i na ekonomskom te kulturnom planu a raduje činjenica da će se otvorenim pitanjima na najavljenoj zajedničkoj sjednici aktivnije baviti vlade dvije prijateljske države. Ovo je, između ostalog, ocijenjeno prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i zamjenika predsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića koji je održan na marginama 15. Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Jadansko-jonske inicijative u grčkoj Janjini (Ioannina).

Tokom razgovora pozdravljena je intezivna međuparlamentarna saradnja a najavljeno je i da će Hrvatska snažno podržavati put Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji kao i nastojanja naše zemlje da postane članicom NATO alijanse.

Predsjedavajući Džaferović istaknuo je da smatra da je budućnost cijelog regiona jugoistočne Evrope a posebno zemalja bivše Jugoslavije u EU i NATO jer to doprinosi široj stabilizaciji stanja i zajedničkom napretku. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću