MENI
4.4.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić na 20. Euroazijskom ekonomskom samitu u Istanbulu

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić učestvovat će 5. i 6. aprila u Istanbulu na 20. Euroazijskom ekonomskom samitu, prestižnom međunarodnom skupu kojeg organizira Fondacija Marmara, turska nevladina grupacija za strateško i socijalno istraživanje.

Tema ovogodišnjeg Euroazijskog ekonomskog samita, na kojem će našu zemlju, osim gospodina Softića, predstavljati i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mehmutović, bit će posvećena izazovima i budućim problemima s kojima se suočava Evropska unija (EU), posebno u svjetlu aktuelne migracione krize i izlaska Velike Britanije iz EU.

Visoki zvaničnici iz Turske, zemalja Jugoistočne Evrope i azijskih zemalja u Istanbulu će raspravljati i o rastućim prijetnjama terorizma, prisilnih migracija i drugim problemima koji utječu na globalnu ekonomsku situaciju. Fokus u raspravi o ovim temama bit će na centralnoj Aziji, dalekom Istoku, Kavkazu, Bliskom Istoku, kao i na Balkanu, Evropi i Africi.

Organizatori su najavili i raspravu o značaju telekomunikacija, o energiji i energetskim politikama zemalja Evrope i Azije, kao i o utjecaju energetskih politika i telekomunikacija na globalnu ekonomiju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću