MENI
28.3.2017.

Члан Делегације ПСБиХ у ПАМ Огњен Тадић учествовао у раду Парламентарне конференцију о борби против међународног тероризма

Данас је Ст. Петербургу окончан рад Парламентарне конференције о борби против међународног тероризма, на којој је Парламентарну скупштину БиХ (ПСБиХ) представљао члан Сталне делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Медитерана (ПАМ) и замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Огњен Тадић.

Током дводневног засједања, истакнуто је да одржавање ове Конференције представља драгоцјену прилику за размјену знања и најбољих парламентарних пракси, с циљем развоја ефикасне стратегије у борби против тероризма. Наглашено је да ПАМ, а скупу је присуствовао и предсједник ове асоцијације Perdro Roque, одржава активну улогу у овом процесу и фаворизује иницијативе усмјерене на олакшавање међународне сарадње, путем инструмента парламентарне дипломатије и владавине права.

Учесници Конференције још једном су се сагласили да међународни тероризам представља пријетњу која нема националне или регионалне границе па је овај проблем нужно рјешавати кроз заједничке и координиране напоре свих релевантних учесника, међународне заједнице, парламената и влада. Стога међусобна сарадња и размјена најбољих пракси, уз пуно поштивање владавине права и људских права, представљају  кључне факторе у напорима за спрјечавање ширења насилног екстремизма и промицање активних и ефикасних мјера за заштиту становништва. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу