MENI
6.3.2017

U Parlamentarnoj skupštini BiH uručena priznanja za doprinos ravnopravnosti spolova u 2016. godini

Danas su u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), u organizaciji Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH,  uručena priznanja osobama koje su svojim radom i zalaganjem u protekloj godini doprinijele ravnopravnosti spolova u BiH na lokalnom, regionalnom ili državnom nivou.

Nagrada za rodnu ravnopravnost u 2016. godini dodijeljena je izvršnoj direktorici Multiplex Cinema City-a Andrei Vujošević koja je, kako je istaknuto, u saradnji sa drugim profitabilnim i nevladinim organizacijama, pomoću niza aktivnosti realizirala konkretne finansijske podrške korisnicama Sigurne kuće, ali i doprinijela promociji o važnosti prijave, odnosno prevenciji nasilja u porodici. Kako je pojašnjeno, gospođa Vujošević je svesrdnim zalaganjem, te finansijskom i promotivnom podrškom ukazala na to da ekonomska moć i profit može biti i društvena snaga u promoviranju pozitivnih vrijednosti u društvu.

Vrijednost djelovanja Andree Vujošević, rečeno je danas, bila je i u davanju primjera podrške društveno odgovorne kompanije u prevenciji i zaštiti nasilja u porodici. Činom podrške različitim aktivnostima žrtava nasilja u porodici, gospođa Vujošević dala je i doprinos skretanju pažnje društva na veoma izražen problem porodičnog nasilja u našoj zemlji, istaknuto je prilikom dodjele nagrade.

Komisija je ove godine dodijelila i priznanje gospođi Ismeti Dervoz za poseban doprinos ravnopravnosti spolova i pravima žena, kao i za ukupan angažman u promociji unaprjeđenja ovih prava u BiH. Svojom predanošću za izgradnju pravednijeg društva, gospođa Dervoz nizom aktivnosti i dalje nastoji da žene budu potpuno ravnopravne i da ostvare svoj puni potencijal u našem društvu, naglašeno je prilikom dodjele ove nagrade. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću