MENI
6.3.2017

Održana 34. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH na svojoj 34. sjednici usvojila je i domovima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u dalju proceduru dostavila Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2016. godinu.

Komisija nije podržala Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana PSBiH za 2016. godinu, te je domovima PSBiH dostavila negativno mišljenje o ovom Izvještaju.

Nije usvojen Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH kao nezavisnog tijela policijskih struktura u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Zajednička komisija usvojila je Plan rada Nezavisnog odbora PSBiH kao nezavisnog tijela policijskih struktura u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu.

Usvojen je Izvještaj s Godišnje pregledne konferencije o temi: „Aktuelno stanje u sektoru odbrane i sigurnosti Bosne i Hercegovine“, koja je održana 23. i 24. novembra 2016. S ciljem nastavka zajedničkih aktivnosti, unapređenja stanja, te otklanjanja slabosti u radu ministarstava, institucija i agencija iz sektora odbrane i sigurnosti, Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH usvojila je set zaključaka, čiji sadržaj možete pročitati ovdje.

Zajednička komisija razmatrala je Informaciju o postupanju po predstavci – pritužbi na rad Nezavisnog odbora PSBiH.

K znanju je primljena predstavka članova Strukovnog udruženja proizvođača kože, tekstila i obuće dostavljena Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost BiH.

Zajednička komisija primila je k znanju materijal sa oznakom „povjerljivo“, broj: P-POV-08-04-3-2-4/17, od 1. februara 2017. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću