MENI
20.2.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Regionalnoj radionici WTO za zemlje Centralne i Istočne Evrope, Centralne Azije i Kavkaza

Predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Predrag Kožul, predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH Borislav Bojić i članica Komisije za vanjsku politiku i carine Predstavničkog doma PSBiH Mensura Beganović činit će delegaciju PSBiH koja će učestvovati na Regionalnoj radionici Svjetske trgovinske organizacije (WTO) za članove parlamenata zemalja Centralne i Istočne Evrope, Centralne Azije i Kavkaza, koja će se održati u Beču od 21. do 23. februara ove godine.

Kako su saopćili organizatori, trodnevna radionica dizajnirana je da parlamentarcima omogući bolje razumijevanje pravila i funkcija WTO-a. Istovremeno, radionica će pružiti priliku parlamentarcima da razmijene iskustva i stavove o ekonomskoj i trgovinskoj politici, uključujući i izazove s kojima se u ovim oblastima nose zemlje Centralne i Istočne Evrope, Centralne Azije i Kavkaza.

Organizatori očekuju da će skup u Beču pomoći parlamentarcima da u zemljama iz kojih dolaze aktivno učestvuju u diskusijama za donošenje kvalitetne ekonomske i trgovinske strategije za rješavanje regionalnih i lokalnih problema. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću