MENI
14.2.2017

Održana 41. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 41. sjednici usvojila je u drugom čitanju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Šemsudin Mehmedović.

Usvojen je Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2014. godini, čiji je sačinilac Centralna izborna komisija BiH.

K znanju je primljena Informacija o aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja Ureda za reviziju instituciju BiH o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Transparentnost rada institucija BiH“, čiji je podnosilac Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH.

Komisija je primila k znanju i Informaciju o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar – septembar 2016., čiji je sačinilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Usvojen je Orijentacioni radni plan Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH za period januar - decembar 2017. godine, čiji je sačinilac Ured sekretara Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću