MENI
26.11.2015

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao sa nerezidentim ambasadorom Ukrajine u BiH




Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas u Sarajevu sa nerezidentnim ambasadorom Ukrajine u BiH Oleksandrom Levčenkom o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Ambasador Levčenko upoznao je gospodina Džaferovića sa situacijom u Ukrajini. S tim u vezi, gospodin Džaferović rekao je da Bosna i Hercegovina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i zalaže se za to da se ukrajinska kriza rješava na principima međunarodnog prava.

Sagovornici su se složili da između Bosne i Hercegovine i Ukrajine nema otvorenih pitanja i da postoje neiskorištene mogućnosti jačanja saradnje na ekonomskom planu. Također je zajednički konstatirano da treba raditi na unapređenju saradnje parlamenata dvije zemlje.

Gospodin Džaferović upoznao je ambasadora Ukrajine sa aktuelnom političkom situacijom u našoj zemlji. Konstatirajući da je Bosna i Hercegovina deblokirala svoj evropski put, gospodin Džaferović izrazio je uvjerenje da će naša država ubrzano nastaviti da napreduje ka Evropskoj uniji (EU) i da će uskoro podnijeti kredibilnu aplikaciju za status kandidata za ulazak u EU.

Sastanku gospodina Džaferovića i ambasadora Levčenka prisustvovao je i šef Misije Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini Kostiantyn Subbotin. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću