MENI
5.9.2014.

Održana 8. sjednica Vijeća nacionalnih manjina BiH

 
Vijeće nacionalnih manjina na svojoj 8. sjednici usvojilo je Informaciju o statusu izrade pojedinačnih izvješća o položaju nacionalnih manjina u BiH.

Uz Informaciju, usvojen je i zaključak kojim su članovi ovog Vijeća, koji do ove sjednice nisu dostavili pojedinačna izvješća o stanju u nacionalnim manjinama iz kojih dolaze, obvezani da to učine najkasnije do kraja listopada. Nakon tog roka ovo savjetodavno tijelo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će zbirno Izvješće o statusu nacionalnih manjina u BiH.
Vijeće je, također, usvojilo i Informaciju o statusu Strateške platforme za rješavanje pitanja nacionalnih manjina u BiH.

Tijekom sjednice, članovi ovog Vijeća raspravljali su i o neophodnosti izmjena zakonskih rješenja kojima je definiran status nacionalnih manjina u BiH, u prvom redu Izbornog zakona BiH i
Zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina BiH, kako bi se izbjegle manipulacije koje se odnose na mandate koji pripadaju nacionalnim manjinama na lokalnoj razini vlasti u BiH.

Članovi Vijeća razgovarali su i o problemima sa kojima se susreću predstavnici nacionalnih manjina na područjima pogođenim katastrofalnim poplavama u BiH, kao i o realizaciji zaključaka sa prošle sjednice ovog tijela. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću