MENI
10.9.2014

Održana 42. sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere


Na 42. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH (BiH), strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH usvojen je Finansijski plan i program rada ove komisije za 2015. godinu.

Nezavisna komisija razmatrala je i primila k znanju predstavku zatvorenika KPZ Zenica koju je Nezavisna komisija zaprimila 26. avgusta 2014., kao i Izjašnjenje upravnika Pritvorske jedinice Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija od 14. jula 2014., a u vezi sa dopisom Nezavisne komisije od 7. jula 2014.

Pored navedenog, utvrđen je i plan aktivnosti Nezavisne komisije za oktobar 2014. godine.

Nezavisna komisija je nakon obavljene rasprave za narednu sjednicu odgodila izjašnjavanje o Izvještaju o najavljenoj kontrolnoj posjeti KPZ-u Bihać. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću