MENI
15.9.2014

Poslanica dr. Nermina Zaimović – Uzunović učestvuje na regionalnom sastanku o širenju građanske angažiranosti i jačanju parlamenata kroz otvoreno zakonodavstvo


Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nermina Zaimović – Uzunović učestvuje na regionalnom sastanku na temu „Širenje građanske angažiranosti i jačanje parlamenata kroz otvoreno zakonodavstvo“, koji se danas i sutra održava u Podgorici.

Zajedno sa kolegama iz parlamenata Srbije i Crne Gore, gospođa Zaimović – Uzunović danas je bila panelistica u okviru sesije na temu „Jačanja saradnje parlamenata i civilnog društva“.

Učesnici skupa razgovarali su i o pitanjima otvorenosti zakonodavstva i građanske angažiranosti, a razmatrali su i najbolje prakse korištenja i objavljivanja informacija o parlamentu.

Dvodnevnim skupom, čiji su organizatori Nacionalni demokratski institut (NDI), Radna grupa za otvoreno zakonodavstvo (LOWG) međunarodne organizacije „Open government partnership“ i Kongres Republike Čilea, a domaćin Skupština Crne Gore, obilježen je i 15. septembar, Međunarodni dan demokratije, kao i Sedmica globalne otvorenosti parlamenata. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću