MENI
16.9.2014

Završen dvodnevni regionalni sastanak o širenju građanske angažiranosti i jačanju parlamenata kroz otvoreno zakonodavstvo


U Podgorici je završen dvodnevni regionalni sastanak o širenju građanske angažiranosti i jačanju parlamenata kroz otvoreno zakonodavstvo, na kojem je učestvovala i poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nermina Zaimović – Uzunović.

Tokom dvodnevnog skupa bilo je riječi i o pitanjima otvorenosti zakonodavstva i građanske angažiranosti, a razmatrane su i najbolje prakse korištenja i objavljivanja informacija o parlamentu. Inače, zastupnica Zaimović – Uzunović jučer je bila jedna od panelistica u okviru sesije na temu „Jačanja saradnje parlamenata i civilnog društva“.

Učesnici skupa danas su posjetili Skupštinu Crne Gore, koja je domaćin sastanka, i tom se prilikom upoznali sa projektom demokratskih radionica koji se provodi za djecu u dobi od 8 do 15 godine i ima za cilj podizanje interesa mladih za demokratske procese, kao i za bolje razmijevanje funkcioniranja i rada Skupštine.(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću