MENI
18.9.2014

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović u dvodnevnoj posjeti jedinicama OS BiH u Banjoj Luci


Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović i predstavnici Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH s gospodinom Johnom Martinom na čelu borave u dvodnevnoj radnoj posjeti Komandi za podršku i Komandi za upravljanje personalom Oružanih snaga (OS) BiH, koje su smještene u kasarni OS BiH „Kozara“ u Banjaluci.

Tokom prvog dana posjete komandant Komande za podršku OS BiH general – major Husein Tursunović sa svojim zamjenicima i saradnicima informirao je gospodina Šiljegovića i predstavnike Misije OSCE-a o aktivnostima obje komande koje su stacionirane u Banjaluci, kao i o stanju ljudskih prava pripadnika OS BiH u tim komandnim jedinicama.

Planom posjete predviđeno je da gospodin Šiljegović sutra obiđe Komandu 6. pješadijske brigade OS BiH i da o aktuelnom stanju u toj jedinici razgovara sa brigadnim generalom Radovanom Ilićem. Za sutra je planirana i posjeta Trećem pješadijskom puku Republika Srpska, kao i obilazak skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava „Krčmarice“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću