MENI
26.9.2014

Sutra komemorativna sjednica povodom smrti zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmana Tihića


Komemorativna sjednica povodom smrti zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sulejmana Tihića, bit će održana u subotu 27. septembra 2014. godine, u Velikoj sali PSBiH u 11,00 sati.

Nakon okončanja Komemorativne sjednice, na platou ispred Zgrade PSBiH (Trg BiH), preminulom zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda bit će klanjana dženaza a potom će tabut biti prevezen u Bosanski Šamac.

Ukop Sulejmana Tihića bit će obavljen u subotu 27. septembra 2014. godine, nakon Ikindija namaza (oko 16,10 sati) u haremu Bijele džamije u Bosanskom Šamcu.

Knjiga žalosti bit će otvorena u zgradi Centrale Stranke demokratske akcije u Ulici Mehmeda Spahe br 13 u Sarajevu. (kraj)




Sulejman Tihić rođen je 26. novembra 1951. godine u Bosanskom Šamcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1975. godine, nakon čega je obnašao funkciju sudije i javnog tužioca u Bosanskom Šamcu. Do početka ratnih dešavanja u BiH radio je kao advokat.

Od 1994. do 1996. godine Tihić je radio kao šef Konzularnog odjela Ambasade BiH u Saveznoj Republici Njemačkoj. U mandatu 1996. - 2000. izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS), a u mandatu 2000. - 2002. obnašao je funkciju njenog potpredsjednika.

Na Općim izborima održanim 2002. godine izabran je za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Od 2007. godine pa do smrti vršio je dužnost predsjedavajućeg / zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Sulejman Tihić preminuo je nakon duge i teške bolesti, a proteklih mjeseci je bio smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra u Sarajevu.


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću