MENI
15.10.2014

Članovi Odbora za žalbe građana PSBiH posjetili sjedište SIPA


Predsjedavajući Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Vjekoslav Vuković i članovi Odbora Aleksandra Martinović, Negosava Stjepanović, Borislav Radić i Semir Šut posjetili su danas sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i razgovarali sa direktorom te policijske agencije Goranom Zupcem i zamjenikom direktora Đurom Kneževićem.

Predsjedvajući Odbora upoznao je rukovodstvo SIPA-e sa nadležnostima i aktivnostima Odbora, te izrazio zadovoljstvo radom policijskih službenika ove policijske agencije, uzimajući u obzir broj predstavki koje građani upućuju Odboru na njihov rad.
 
Direktor Zubac upoznao je članove Odbora sa aktivnostima koje SIPA poduzima u posljednjem periodu, u skladu sa svojim ovlašćenjima, uz naglasak da u tim i budućim aktivnostima nije bilo, niti će biti bilo kakve razlike u djelovanju prema onima koji čine protivzakonite radnje.

Također, direktor SIPA-e je istakao da je potrebno da sve policijske agencije u BiH, zajedno sa sudovima i tužilaštvima, rade sa najvećim mogućim stepenom koordinacije, a sve s ciljem što kvalitetnijeg obavljanja poslova u sprječavanju, otkrivanju i istraživanju krivičnih dijela iz nadležnosti Suda BiH.
Prema njegovim riječima, da bi se odgovorilo svim izazovima, potrebno je da u nadležnim institucijama rade najkvalitetniji ljudi koji su spremni odgovoriti zadacima koji su pred njih postavljeni.
 
Predsjedavajući Vuković poručio je da Odbor ima cilj da zaštiti policijskog službenika od klevete i neosnovanih pritužbi, ali ima i zadatak da zaštiti građane koji upućuju pritužbe na rad pripadnika policijskih tijela BiH.

Na kraju sastanka, sagovornici su izrazili nadu da će uspješnom saradnjom Odbora i SIPA-e rezultati rada biti podignuti na viši nivo, a Odbor će, u formi zaključaka, prema PSBiH uputiti saznanja o poteškoćama u radu SIPA-e kako bi se one hitno otklonile. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću