MENI
27.1.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Interparlamentarnoj konferenciji na temu „Lokalne i regionalne vlasti u regionu proširenja i regionalnoj politici Evropske unije“

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koje čine poslanica u Predstavničkom domu PSBiH Aleksandra Pandurević, poslanici Nikola Lovrinović i Mirsad Đonlagić i delegat u Domu naroda PSBiH Sead Kadić učestvovat  će na Interparlamentarnoj konferenciji na temu „Lokalne i regionalne vlasti u regionu proširenja i regionalnoj politici Evropske unije“, koja će se 30. i 31. januara ove godine održati u Briselu.

Na Interparlamentarnoj konferenciji, koju organizira Evropski parlament (EP), razgovarat će se o jačanju uloge lokalnih i regionalnih vlasti u procesu proširenja Evropske unije (EU), o vođenju politika i provođenju pravne stečevine EU iz perspektive lokalnih i regionalnih vlasti, kao i o podršci EP projektima jačanja institucionalnih i administrativnih kapaciteta na lokalnom i regionalnom nivou.  

Planirano je, također, da učesnici raspravljaju o regionalnoj politici EU za period 2014. – 2020. godina, te o Strategiji EU za Jadransko – jonsku regiju. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću