MENI
26.1.2017

Članica Delegacije PSBiH pri PS Vijeća Evrope Milica Marković susrela se sa predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

U okviru redovnog januarskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope,  članica Delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković sastala se u kabinetu predsjednika PSVE, sa gosp. Pedro Agramuntom. Tom prilikom, Milica Marković je informirala predsjednika Agramunta o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i određenim obavezama Bosne i Hercegovine kao članice Vijeća Evrope.

Razmijenjene su informacije o poziciji BiH kao zemlje pod monitoringom u Vijeću Evrope te je konstatirano da je posljedni izvještaj o monitoring statusu Bosne i Hercegovine razmatran u oktobru 2013. godine te da je u toku priprema novog izvještaja. Milica Marković je obavijestila predsjednika da je prihvaćena aplikacija Bosne i Hercegovine za status kandidata za članstvo u EU te da je u BiH stigao i upitnik koji institucije naše zemlje treba da popune i dostave na razmatranje Evropskoj komisiji.

Predsjednik Agramunt je istaknuo da u Vijeću Evrope postoji interes za dobru poziciju BiH kao zemlje koja se priprema da dobije status kandidata u Evropskoj uniji ali i želja da BiH ispuni sve preostale obaveze koje stoje pred njom kao članicom Vijeća Evrope. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću