MENI
16.1.2017

Održana 32. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

Na 32. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH usvojen je Izvještaj o radu ovog stalnog radnog tijela oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2016. godinu.

Usvojen je i Orijentacioni plan rada Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2017. godinu.

K znanju je primljena Informacija Ministarstva odbrane BiH o dokumentu Pregled odbrane a Komisija je usvojila i zaključak kojim je zadužila Ministarstvo odbrane BiH da do naredne sjednice Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH organizira prezentaciju ovog dokumenta i upozna članove ovog zajedničkog radnog tijela oba doma PSBiH o njegovom sadržaju.

Komisija je primila k znanju i Informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2017., čiji je sačinilac Ministarstvo odbrane BiH. Također, k znanju je primljena i Informacija o realizaciji Operativnog plana za unapređenje sistema javnih nabavki u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH primila je k znanju Izvještaj Ministarstva odbrane BiH o urušavanju dijela konstrukcije objekta Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, čiji je sačinilac Ministarstvo odbrane BiH.

Komisija je primila k znanju i Informaciju Ministarstva odbrane BiH o produženju ugovora profesionalnim vojnim licima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću