MENI
13.11.2014

Održana 21. sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na 21. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) data je saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu zaposlenih u Sekretarijatu PSBiH.

Primljen je k znanju Polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 01. januara do 30. juna 2014. godine i Devetomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 01. januara do 30. septembra 2014. godine.

Podržana je Projekcija budžeta PSBiH za 2015. godinu, a primljen je k znanju Izvještaj o finansijskoj reviziji PSBiH za 2013. godinu.

Primljen je k znanju i Finansijski plan i program za 2015. godinu Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH za 2014. godinu.

Verificirana su rješenja i odluke koje su donijeli Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja poslanika i delegata PSBiH.

Nije verificirano rješenje o naknadi za učešće u radu Interresorne radne grupe za pripremu Prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću