MENI
18.11.2014

Članovi delegacije PSBiH podržali program rada CEI do 2016. godine


Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Danijela Martinović i Zvonko Jurišić podržali su danas u Beču, tokom redovnog Jesenjeg sastanka Parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative (PDCEI), plan i program rada ove međunarodne organizacije koji do 2016. godine predviđa intenzivne aktivnosti na jačanju obrazovno – naučne saradnje zemalja članica.

U svom obraćanju učesnicima skupa članica naše delegacije i poslanica u Predstavničkom domu PSBiH dr. Danijela Martinović naglasila je da će saradnja zemalja CEI na polju naučnih istraživanja omogućiti korištenje evropskih fondova s ciljem stvaranja održive ekonomije i inkluzivnog društva.

Prethodno, učesnicima Sastanka PDCEI danas se obratio i član naše delegacije i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Zvonko Jurišić, koji je, povodom 25. godišnjice postojanja CEI, rekao da će BiH svoje aktivnosti i ubuduće usmjeravati na ostvarenju strateških ciljeva ove međunarodne organizacije, među kojima su najvažniji ujedinjavanje Evrope i međusobna pomoć zemalja članica CEI fokusirana da podršci manje razvijenim zemljama članicama. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću